Hoe verandert digitale technologie de bouwsector?

Digitale technologie heeft sinds haar ontstaan ​​invloed gehad op een breed scala aan industrieën over de hele wereld. Hoewel dit in sommige bedrijfstakken, zoals de landbouwsector, de productie en de detailhandel, duidelijker is, profiteert de bouwsector er momenteel het meest van. Het wordt tijd dat het tijdperk van digitalisering bouwers en hun bedrijven bereikt. onderzoek wapening.

Volgens rapporten blijft de overgrote meerderheid van de nieuwe bedrijven op dezelfde manier opereren als decennia daarvoor. Ondanks het feit dat nieuwe technologieën zich in een duizelingwekkend tempo ontwikkelen, zijn aannemers koppig in verandering. De overstap van een fysieke naar een digitale omgeving is echter enorm nuttig, en de bouwsector lijkt dit geleidelijk te beseffen.

Digitale transformatie in de bouw
Aannemers moeten hun al lang bestaande procedures onder de loep nemen en erkennen dat de constructie van dergelijke verouderde maatregelen binnenkort zal worden vervangen door de meer gedigitaliseerde alternatieven. Het is geen nu-of-nooit-kwestie, maar eerder een beter-hoe-eerder-situatie. Digitale technologie is de oplossing voor wereldwijde trends, en de volgende zijn enkele van de belangrijkste.

Digitale transformatie in de bouw laat de wereld op de meest mogelijke manier achter in haar uniciteit en loyaliteit. Het kan u vertellen hoe het werkt en hoe het mogelijk werkt voor de verbetering van de samenleving als geheel. Digitale transformatie is essentieel in de zin dat het u kan helpen groeien door op de meest essentiële en oprechte manier te werk te gaan

A. Mobiele technologie en softwaretransformatie:
Ook kunnen werkzaamheden worden gepland, beheerd en teruggekoppeld naar het daadwerkelijke kantoor via speciale apps. Het verhoogt de productiviteit dramatisch. Het merendeel van deze technologie is cloudgebaseerd, waardoor iedereen realtime toegang heeft tot gegevens. Deze methode zal naar verwachting talloze uren per jaar besparen. Andere soorten software die door IT-bedrijven zijn gemaakt, zijn onder meer clash-detectiesoftware, die helpt ongelukken te voorkomen en de veiligheid op de werkplek te garanderen. Ook gewone mensen profiteren van de technologische vooruitgang in moderne huizen. Slimme gebouwen worden nu steeds populairder en het begint allemaal met zoiets als een bouwbedrijf.

B. Personeelsbeheer:
Werving en selectie en alle aspecten van het bedrijfsleven kunnen profiteren van digitale technologie. We hebben GPS-monitoringsoftware waarmee aannemers de leveringstijden kunnen volgen, software voor het volgen van gereedschappen die ervoor zorgt dat organisaties geen duizenden dollars aan apparatuur verliezen, of online toegangstechnologie die het management vertelt wie de bouwplaats heeft betreden, wanneer en voor hoe lang. Bouwmanagementsoftware bevordert bovendien de transparantie door alle fasen van een project in verschillende sectoren vast te leggen en te streamen. Aannemers kunnen digitale samenwerkingsplatforms gebruiken om hun werk te volgen en te reguleren.

C. Modellering van bouwinformatie:
BIM heeft het werk sinds het begin aanzienlijk verbeterd. Het maakt digitale 3D-representaties van gebouwen mogelijk in plaats van traditionele blauwdrukken. Deze oplossing beïnvloedt de toekomst van de bouwsector. Het maakt gebruik van eerdere gegevens en projecties om projecten te verbeteren en het hele proces zo efficiënt mogelijk in te richten. 3D-modellen zijn aanzienlijk realistischer en exacter dan ooit tevoren in het weergeven van de werkelijkheid. Bovendien zijn alle modelaanpassingen in realtime mogelijk en kunnen projectmanagers het model inspecteren en met elkaar communiceren om de voortgang te bespreken.

D. Augmented reality en virtuele realiteit:
Wat kan er misgaan op een bouwplaats? Alles is afhankelijk van strategische planning en daarom is het zo belangrijk. Het is nu mogelijk om dit te doen met behulp van VR- en AR-technologie. Virtual reality wordt veelvuldig ingezet om medewerkers te trainen, terwijl augmented reality helpt bij het voorkomen van potentiële gevaren. Aannemers hebben dergelijke simulatoren nodig, maar slechts een klein percentage van hen maakt er gebruik van.

Digitale trends in de bouwsector
A. Building Information Modeling: Building Information Modeling is een proces en digitale representatie voor het modelleren en beheren van de fysieke aspecten van een bouwproject. Het is een gemeenschappelijke kennisopslagplaats voor faciliteitsinformatie, die een solide basis biedt voor beslissingen gedurende de hele levenscyclus van de faciliteit, van de oprichting tot de ontmanteling. BIM kan worden gebruikt om ( 3D) modellen te produceren en is uitgebreid met planning ( 4D ), kostenraming ( 5D ), duurzaamheid ( 6D ) en operationeel onderhoud ( 7D ). Het biedt een aantal voordelen, waaronder een efficiënter ontwerp, betere coördinatie, kostenbesparingen, grotere nauwkeurigheid en een aanzienlijke vermindering van fouten en nabewerkingen. Er wordt voorspeld dat BIM tussen de 4 en 6 procent op de projectkosten zal besparen. BIM is steeds belangrijker geworden naarmate de parameters van de technologie zijn uitgebreid.

B. Virtuele en augmented reality: bouwbedrijven kunnen nu componenten van de ontwerp-, bouw- en post-constructiefasen van hun projecten bekijken met behulp van technologieën zoals AR en VR. Een live, expliciete of impliciete weergave van een tastbare, reële omgeving met functies toegevoegd door sensorische input op de desktop, staat bekend als augmented reality (AR). VR is een door software gecreëerde kunstmatige omgeving die de gebruiker een virtuele replica van de echte wereld biedt. 2D-, CAD- en BIM-plansets kunnen worden omgezet in werkelijk meeslepende AR- en VR-ervaringen die structuren en interieurs in virtueel 3D tonen. Dit geeft belanghebbenden een beter idee van wat er zal worden gebouwd, evenals transparantie van de ruimtelijke kartering.

C. Productie van uit componenten bestaande gebouwen met digitale verbetering: geavanceerde geïndustrialiseerde bouw is al in opkomst, dankzij een hernieuwde focus op efficiëntie en snellere bouwprocessen. Veel bouwactiviteiten worden van de bouwplaats verplaatst en toegewezen aan een fabriek in de geïndustrialiseerde aanpak: geprefabriceerde en modulaire bouwoplossingen. De bouwplaats ontvangt kant-en-klare bouwcomponenten en modules voor montage. Omdat dit geen nieuwe ideeën zijn, zijn ontwikkelaars gedreven om prefabricage en technologische innovatie in hun projecten te combineren. Deze techniek helpt bij het oplossen van typische bouwproblemen zoals tijdige levering, economische levensvatbaarheid, kwaliteit en ecologische duurzaamheid.

D. Afdrukken in 3D: 3D-printen, ook wel additieve productie genoemd, omvat het digitaal in lagen aanbrengen van materialen om driedimensionale items uit een digitaal bestand te bouwen. Het is geëvolueerd tot een goede match binnen de industrie, met name polymeren, metalen, keramiek en beton, aanpasbaar aan een breed scala aan materialen en biedt vrijwel eindeloze ontwerpflexibiliteit. Het printen van leidingen en fittingen, apparatuur en benodigdheden, betonbekistingen, geïsoleerde betonpanelen, wanden met geïntegreerde mechanische, elektrische en sanitaire systemen en zonnepannendaken zijn allemaal nieuwe mogelijkheden.

Om het meest datagestuurde inzicht te verkrijgen, moeten bouwbedrijven digitaal in elk onderdeel van hun activiteiten integreren. Nu de technologische innovatie in opkomst is, is dit het moment om disruptie te omarmen, veranderingen te benutten om de productiviteit te verhogen en ons voor te bereiden op de voortdurende digitale transformatie van de sector.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *